L'AMPA


Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) són associacions voluntàries de les famílies d’un centre educatiu. El nostre objectiu principal com associació és contribuir a la millora de la qualitat de l'ensenyament dels nostres fills i filles així com aconseguir que famílies i escola ens sentim integrants de la mateixa comunitat educativa.

QUÈ FEM

L’AMPA promou la comunicació i la col·laboració amb l’escola per la consecució de projectes compartits. Està representada per la Junta Directiva, formada per un grup de mares i pares voluntaris que s’han ofert a dur l’administració i gestió dels recursos i de les activitats de l’associació.
Col·laborem econòmicament amb l’escola aportant recursos per la celebració de festes tradicionals (tals com la Castanyada, Nadal, Dijous Gras, l’Hereu Riera, Sant Jordi i la festa de final de curs), activitats programades de l’escola (setmana d’escacs, sortides i colònies) i l’adquisició de material didàctic.
Col·laborem i participem en projectes concrets que sorgeixin al llarg del curs per demanda de l’escola o des del propi AMPA perquè es consideren oportuns o interessants pels nostres fills i filles.
Oferim un programa d’extraescolars.
Compartim amb l’escola el Projecte de Socialització de llibres i material didàctic.
Oferim la possibilitat d’adquirir equipació esportiva de l’escola i bates.
Organitzem i/o col·laborem amb altres activitats lúdiques, culturals, educatives i esportives de la nostra comunitat (contes a la biblioteca, Firàneu, recepció dels Reixos, Trobada de futbol, festa de final de curs... ).
Oferim informació i comunicació a les famílies a través de l’espai blog i del correu electrònic de l'AMPA.
Tenim representació en el Consell Escolar a través d'un delegat.

COMISSIONS

Treballem per comissions, una manera d’organitzar la feina desglossada en petits equips de treball dins la junta de l’AMPA.   
FESTES. Promou, coordina i organitza tot allò que té a veure amb les festes de l’escola i altres activitats lúdiques (Castanyada, tronca, dijous Gras, sortides en família, festa final de curs, recepció reis...)

COLÒNIES. Dissenya i organitza totes les accions per a la recaptació de diners a fi de reduir l’import final de les colònies per a les famílies. (Rifa al Firàneu, Marató de jocs, venda de productes sostenibles....)

CONTES. Dóna suport a dinamitzar l’espai de la biblioteca d’Esterri d’Àneu mitjançant activitats diverses (contacontes, tallers, lectura compartida, intercanvi de llibres...)

EDUCACIÓ. Promou la consecució d’una oferta formativa de qualitat adreçada a tota la comunitat educativa (joves, famílies i professionals de l’educació i del lleure). Representació i promoció en els projectes de formació engegats per altres entitats de la comarca (AMPES, Consell Comarcal, Ajuntaments...)

EQUIPACIÓ. Gestiona l’adquisició i venda de la roba esportiva i bata de l’escola. 

PATI. Promou accions i gestiona l’espai del pati de l’escola d’Esterri d’Àneu d’acord amb l’escola La Closa.

DINAMITZACIÓ SECUNDÀRIA. Dinamitza accions i promou projectes enfocats als alumnes de secundària de l’Institut d’Esterri d’Àneu.

SORTIDES EN FAMÍLIA. Fa propostes i el seguiment de les diverses sortides en família al llarg del curs escolar.

... COL·LABOREU?

Hi ha molta feina a fer i molta a poder fer-se per millorar.
Animeu-vos a col·laborar amb les comissions i/o en aquelles accions i activitats en les quals demanem la participació de mares i pares, de ben segur que trobareu què fer i on ser útils segons la vostra disponibilitat i/o coneixements.